Tilakäynnit Saaren klinikalta

Saaren klinikan ''kiertävä klinikka'' tekee sairaskäyntejä lähialueen maatiloille. Lisäksi teemme terveydenhuollon tilakäyntejä navetoihin, sikaloihin sekä vuohi- ja lammastiloille sekä kanaloihin. Klinikkamme hoitaa myös hevosia ja teemme tallikäyntejä lähialueen talleihin. Vuosittain tilakäyntejä meillä on noin 2100.

Klinikan päivän työt alkavat puhelinajalla klo 8.00–9.00. Puhelimessa sovitaan saman päivän tai lähipäivien käynneistä maatiloille sekä varataan vastaanottoaikoja poliklinikalle. Aamulla asiakkaamme voivat tiedustella myös edellisenä päivänä otettujen laboratorionäytteiden tuloksista sekä sopia jatkotoimenpiteistä tai -lääkityksistä.  

Noin klo 10 aikaan eläinlääkärimme lähtevät opiskelijaryhmän kanssa joko tavanomaisille sairaskäynneille tai terveydenhuoltokäynneille. Äkillisesti sairastuneiden nautojen vaivana on useimmiten utaretulehdus, poikimahalvaus, äkillinen syömättömyys tai synnytyksen ongelmat. Tilakäynneillä hoidetaan myös vähemmän kiireellisiä asioita kuten lehmien lieviä utaretulehduksia, hedelmällisyysongelmia, sorkkavaivoja vasikoiden nupoutuksia ja ruokahaluttomuutta. '

Apua myös hevosille

Talleilla teemme tavallisimmin esimerkiksi rokotuksia, hampaiden raspausta, haavojen hoitoa ja ostotarkastuksia. Kesäisin siitostammojen tutkimukset ja siemennykset ovat tavallinen käynnin syy. Klinikkahoitoa vaativat hevoset, kuten vakavat ähkyt, lähetämme tarvittaessa jatkohoitoon Helsinkiin Hevossairaalaan.


Tilakäynneille emme pääsääntöisesti hoida pieneläimiä. Ne pyrimme hoitamaan poliklinikallamme ajanvarauksella. 
 

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.