Saaren klinikan lisääntymispalvelut

Lisääntymispalvelut

Tuotantoeläinsairaalassa on moderni ultraäänilaite, joka mahdollistaa monipuoliset tutkimukset. Tehokas laite mahdollistaa nautojen, sikojen ja hevosten sukuelinten tarkan tutkimuksen, varhaiset tiineystarkastukset sekä sikiön ja istukan kunnon seurannan.

Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa työskentelee kotieläinten lisääntymiseen erikoistuneita eläinlääkäreitä, joiden asiantuntemus on käytettävissä myös sairaalassa.

Apua hevosten lisääntymisongelmiin
Tuotantoeläinsairaala palvelee myös hevosia: sairaalassa hoidetaan lisääntymisongelmista kärsiviä tammoja ja oriita sekä siemennetään tammoja. Lisäksi pakastetaan oriin spermaa ja tehdään pakastespermasiemennyksiä. Hevosten alkionsiirtojakin tehdään.

Tuotantoeläinsairaalalla on lupa hevosten keinosiemennystoiminnan harjoittamiseen, mikä sisältää siemennykset, spermanoton ja -tutkimuksen. Lupa sisältää myös sperman pakastuksen ja pakastespermasiemennykset. Tuotantoeläinsairaala on rekisteröitynyt hevosen siemennesteen vientiasemaksi (direktiivi 92/65/ETY). Tuotantoeläinsairaalalla on myös hevosten alkionsiirtolupa.

HEVOSSAIRAALAN SIJAINTI


Hevossairaala sijaitsee Viikintien varressa Viikissä, Yliopistollisen eläinsairaalan rakennuksessa, osoitteessa Koetilankuja 1.